Isten áldja elvtársnő!

Tisztelt Natasa elvtársnő!

Hosszabb szünet után ismét jelentkezem. remélem sikerült elmélkednie a korábban leírtakon, és tovább léphetünk egy fejezettel.

Nemrégen  olvastam egy ateista blogger honlapján:  Isten létezése számomra olyan mit a Télapó –  mese. Mindenki tud róla, de még senki sem látta, aki látta is, később kiderült, hogy csak utánzat.   Egy tökéletes,  természetfeletti létező eszméje túl mesés a számomra. Én az igazságban hiszek, nem Istenben.

Isten áldja elvtársnő! részletei…

Napi elmélkedés 2015. 09.10.

A lelki élet útján járó ember nemcsak Istennel  találkozik, hanem a Sátánnal is. Nem  Isten gyengesége, hanem éppen ereje miatt.  Szt. Márk evangéliuma írja :”A Lélek a pusztába vitte Jézust, hogy megkísértse a Sátán” (1,12)   Jézus sikeresen legyőzi a kísértéseket, és a történet ‘Happy End’ -el végződik: Angyalok jöttek és szolgáltak neki.

Aki elég bátor és szembe mer nézni a Kísértéssel, az előbb utóbb egy jobb  és szebb világot ismer meg, mint amiben azt megelőzően élt. Fontos a sorrend:  Első a Sátán, második az angyal.

Aki nem tapasztalja meg a bűn mélységét és gonoszságát, abban sohasem fog  felébredni a vágy egy igazabb és szebb világ után.

A létezés hálójában

pillangó
A káosz-elmélet népszerűsítői emlegetnek,  miszerint egy pillangó San Franciscóban megrebegteti a szárnyait, melynek következtében Japánon tornádó söpör végig. Ezt igaznak tartani enyhe túlzás, de mégis tudatában kell lennünk annak, hogy   vannak kiszámíthatatlan események az életünkben.

Életünk során találkozunk különböző emberekkel,  benyomásokkal, élményekkel, érzések ébrednek fel szívünk mélyén egyik pillanatról a másikra.  Hitünk szerint az élet eseményei mögött is jelen van Isten. Ő vezet minket, életünk eseményei által. Ezeken  keresztül megtapasztalni Őt egészen más élmény, mint  a fotelben kényelmesen ülve olvasnia  könyvtárszobában megírt dogmatikakönyvet. Előbbi sokkal elevenebb és intenzívebb  érzés,  másrészt elvezet bennünket ahhoz a felismeréshez,hogy nincs hiábavaló idő, értelmetlen fáradozás, nincs  halál. Az események mögött ott áll Isten, hogy megáldjon és találkozzon veled.

isten_kezeben

 

Tekints vissza életed  egy nehéz eseményére.  Hogyan látod most azt? gondolkodj el rajta,   hogyan változtatott meg téged Isten?