HALOTTAK NAPJA

 

HALOTTAK NAPJA

 

 

 

 

 

 

Elcsépelt közhely: “Onnét még nem jött vissza senki. ”

 

Mi hisszük és tudjuk, hogy voltak akik visszajöttek, olyan is volt, aki legyőzte  a halált. De nyugodt szívvel elfogadhatjuk ennek az ellenkezőjét: Olyan ember nem volt, aki nem halt volna meg!  Jézus Krisztus is meghalt. De feltámadt a halálból és megmutatta számunkra életünk végső célját, az örök boldogságot.

Szívünk mégis fáj,  hiányoznak szeretett hozzátartozóink,  nem tudjuk megnyugtatni magunkat még a szentírás sorai is csak átmenetileg honnak enyhülést: Végig kell mennünk a gyász, elfogadásának  a keresztútján,  meg kell küzdenünk a haraggal, keserűséggel, kétségbeeséssel, magánnyal, és az út végén van a megbékélés állomása.

A halál az elhuny számár  a megpihenés. “Megnyugszanak szenvedéseiktől és elnyerik jó-cselekedeteik jutalmát.(Jel 15,12-13) Az életben rengeteg küzdelmet, is megharcolunk, jól esik  megpihenni.  egy halálos beteg  nagyon szép hitvallást tett: “” Atya higgye el, nem félek a haláltól. Várom, hogy Krisztussal találkozzam.  Csak az fáj, hogy itt kell hagynom felségem, gyermekeim, unokáim….” Biztattam, hogy mondja el nekik is ugyanezt: Várja a találkozást,   és tudja, hogy  ez a halál egy kapu lesz, amin keresztül átlép az örökkévalóságba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük