ISTEN ÁLDJA, ELVTÁRSNŐ 2.

elvtársno

 

 

 

 

 

 

Tisztelt   Natasa elvtársnő!

Igen, megértem a kifogásait, amikor én a szeretettel és az elfogadással jövök, meg azzal a bizonyos Fény-lénnyel. Igaz, hogy a hívő ember Istent látja bele, a  hitetlen pedig Freud Zsigmond után vágyainak a projekcióját.

A külső szemlélő számára úgy tűnik, és ez igaz is: különböző alapokon állunk, és semmiféle értelmes párbeszéd nem lehetséges közöttünk. A hívő -ateista párbeszéd halva született kezdeményezés.    Valóban?!

Gondoljon bele, hogy van két tudós, akik a földönkívüli élet lehetőségét kutatják. Egyikük hisz benne, hogy  kutatásuk eredményes lesz, és kapcsolatba tudnak lépni más értelmes lényekkel, a másikuk szkeptikus. Mind a ketten végzik azonban  becsülettel a dolgukat, sőt együtt is működnek.  Ha  ilyen módon lehetséges a tudományos életben két értelmes ember párbeszéde, miért ne lehetne eredményes egy hívő és hitetlen együttműködése?!

Azonban térjünk vissza a Fény – Lényhez. Ön azt állítja, hogy  ‘istent az ember a képére teremti’. (vö. projekció). A Bibliánk az ellenkezőjét mondja: Az ember lett  Isten képére teremtve.  Akkor most vajon megtaláljuk-e  a helyes kulcsot a zárba?

A kérdést leegyszerűsítve  úgy is megfogalmazhatjuk a filozófia nyelvén, az okozat lehet-e magasabb rendű az oknál,  a rész lehet-e teljesebb az egésznél?

Kérem   találja meg a helyes kulcsot a zárba!

 

Isten áldja, Elvtársnő!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük