A létezés hálójában

pillangó
A káosz-elmélet népszerűsítői emlegetnek,  miszerint egy pillangó San Franciscóban megrebegteti a szárnyait, melynek következtében Japánon tornádó söpör végig. Ezt igaznak tartani enyhe túlzás, de mégis tudatában kell lennünk annak, hogy   vannak kiszámíthatatlan események az életünkben.

Életünk során találkozunk különböző emberekkel,  benyomásokkal, élményekkel, érzések ébrednek fel szívünk mélyén egyik pillanatról a másikra.  Hitünk szerint az élet eseményei mögött is jelen van Isten. Ő vezet minket, életünk eseményei által. Ezeken  keresztül megtapasztalni Őt egészen más élmény, mint  a fotelben kényelmesen ülve olvasnia  könyvtárszobában megírt dogmatikakönyvet. Előbbi sokkal elevenebb és intenzívebb  érzés,  másrészt elvezet bennünket ahhoz a felismeréshez,hogy nincs hiábavaló idő, értelmetlen fáradozás, nincs  halál. Az események mögött ott áll Isten, hogy megáldjon és találkozzon veled.

isten_kezeben

 

Tekints vissza életed  egy nehéz eseményére.  Hogyan látod most azt? gondolkodj el rajta,   hogyan változtatott meg téged Isten?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük