Miért szép az ősz?

A nyári vakáció, pihenés után, sokan rossz szájízzel gondolunk az őszre.  Legtöbben  kötelességre, a szürke hétköznapokra asszociálunk. A szeptember  név hallatára a fekete macskára asszociálunk, amit jobb lenne elkerülni nagy ívben.

Én mégis szeretem. Miért?

Először is, vége a  pokoli tikkasztó nyárnak. A reggelek egyre hűvösebbek,  a frissítő szellő könnyedén símogat.

Másodszor,  szeretem a napfelkeltét. Szeretek gyönyörködni a világosság  feltámadásban, szeretem látni, ahogy a természet   feketéből a szürkén, keresztül majd színesbe öltözik. Nyáron erre ritkán van alkalmam.

De ha már a   hajnalnál tartunk.  Szeretem a csillagos eget fürkészni.  A Nagy Kutya csillagkép a hajnali órákban lenyűgöző volt. Percekig csak álltam, és gondolataimban végigpörgött az univerzum nagysága.  Nyáron nem látható a korai világosság miatt, igaz ősszel is ritka alkalom, mert az égbolt gyakrabban felhős. Mindenesetre számomra megérdemel egy pár perces ébrenlétet.

Miért szép még az ősz?…  Sajátos hangulata miatt. A borongós szürke reggeleknek is megvan a sajátos hangulata. Igazából nem az a fontos, hogy körülöttem mekkora  a szürkeség,  hanem a belső szürkeség, és sötétség tud igazából depresszív  és unalmas lenni.  Ha bent béke, nyugalom és derű van,  akkor majdhogynem teljesen mi van odakint, nem tudja elrontani a kedvemet.

És még miért szép?…. Írd ide kedves olvasóm, neked miért szép az ősz?….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük